Βίντεο από την έφοδο του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Βίντεο  από την επίθεση που πραγματοποίησαν χθες μέλη του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσαν στη δημοσιότητα οι αντιεξουσιαστές.

Στο βίντεο καταγράφεται η εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ με στυλιάρα στα χέρια, όπου σπάνε τζάμια και πετούν μαύρες μπογιές στην πρόσοψη του ανώτατου δικαστηρίου, ενώ στη συνέχεια αποχωρούν ανενόχλητοι.

Σημειώνεται πως το βίντεο ξεκινά με ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών για τις μειώσεις στις συντάξεις.

Όπως αναφέρουν   οι αντιεξουσιαστές σε κείμενο που συνοδεύει τη δημοσιοποίηση του βίντεο “Πραγματοποιήσαμε στις 21/5 συμβολική επίθεση στο κτίριο του Συμβούλιου της Επικρατείας . Ο λόγος προφανής, η απόφασή του που έκρινε “συνταγματικό” τον νόμο Κατρούγγαλου για μείωση των συντάξεων.

Ξέρουμε τι θα μας πουν: Θα μας πουν ότι λαϊκίζουμε. Θα μας πουν ότι ψάχνουμε εύκολη συγκίνηση. Θα μας πουν ότι εκμεταλλευόμαστε την δυστυχία. Ότι υπονομεύουμε την εθνική προσπάθεια να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Ότι υπονομεύουμε την δικαιοσύνη που πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της. Ότι δεν έχουμε λύσεις. Και βέβαια θα μας πουν ότι εκφράζουμε την ανομία.

Τα πράγματα είναι απλά:

Μόνο στον καπιταλισμό, από όσα συστήματα είχαν ποτέ οι άνθρωποι στην ιστορία τους, o ηλικιωμένος και η ηλικιωμένη, λογίζονται ως σκουπίδια. Κι έχουν υπάρξει συστήματα, με τα σημερινά μέτρα, πιο βάρβαρα από τον καπιταλισμό. Πάντα ο φτωχός είχε τη μοίρα του κι ο φτωχός που γέρασε ακόμα χειρότερη. Μόνο όμως σήμερα αυτό είναι θεσμισμένο και θα έλεγε κανείς γίνεται μέρος του «πολιτισμού». Αυτό που ίσχυε για τα γερασμένα άλογα νομοθετείται τώρα και για ανθρώπους……”

” Κι ας μας πουν γραφικούς κάτι «κύριοι στρατηγοί της ριζοσπαστική αριστεράς». Κι ας χτυπιούνται κομματάρχες και πληρωμένες πένες των Media. Κι ας βοηθάμε δημάρχους από μηδενικά να γίνουν νούμερα.

Εμείς δράσαμε για τους γέρους και τις γριές. Τους δικούς μας γέρους και γριές σήμερα, τους εαυτούς μας αύριο. Αυτών η γνώμη μας νοιάζει, των σημερινών και αυριανών γερασμένων αλόγων της τάξης μας.

Τη γνώμη της άλλης πλευράς την ξέρουμε πριν κάνουμε το οτιδήποτε… και δεν μας πολυενδιαφέρει.”

Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας