Βιβλική η καταστροφή στην Αττική – Πότε ξεκινάει η καταγραφή των ζημιών

Καμένη γη και στάχτη άφησε η μεγάλη φωτιά που πέρασε από ΒαρυμπόμπηΘρακομακεδόνες, Κρυονέρι, Δροσοπηγή και Αφίδνες και χτύπησε με μανία το λεκανοπέδιο της Αττικής, καταστρέφοντας τα πάντα.

Υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων, στην Πάρνηθα, παραμένουν όλες οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούσαν τις προηγούμενες ημέρες. Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με πεζοπόρα τμήματα από τη Κύπρο, τη Γαλλία και το Ισραήλ, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 3 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Σπίτια κατεστραμμένα και καμένα δέντρα

Όπως αναφέρεται και στο Mega, η κατάσταση είναι βελτιωμένη και αυτό σημαίνει ότι αρχίζει να φαίνεται το τι άφησε πίσω της η φωτιά στο Λεκανοπέδιο, με την καταγραφή των ζημιών να ξεκινά άμεσα και ειδικότερα, αύριο Δευτέρα.

Σπίτια κατεστραμμένα και καμένα δέντρα διακρίνει κανείς με την περιοχή να εξακολουθεί να «καπνίζει». Οι εικόνες από την οδό Δρυός είναι ενδεικτικές της πύρινης κόλασης που έλαβε χώρα στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες, με την ατμόσφαιρα στην περιοχή να εξακολουθεί να είναι αποπνικτική.

Αποκαταστάθηκε πλήρως η υδροδότηση της Βόρειας Αττικής

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι από χθες βράδυ έχει επανέλθει πλήρως η υδροδότηση της Βόρειας Αττικής.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΥΔΑΠ ευχαριστεί τους καταναλωτές για την κατανόηση και την ανταπόκρισή τους στις συστάσεις της Εταιρείας για συνετή χρήση νερού.

Επίσης, η Εταιρεία ευχαριστεί τους ανθρώπους του ΔΕΔΔΗΕ, του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ για την εντατική προσπάθεια που κατέβαλαν και για την αυταπάρνηση με την οποία εργάστηκαν για την πλήρη επαναφορά της υδροδότησης στην Βόρεια Αττική.