Βολές Κ. Μητσοτάκη για ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις – Είμαστε πιο απομονωμένοι από ποτέ

mitsotakis_17

Για «πραγματική τραγωδία» στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει καταφέρει η χώρα να είναι πιο απομονωμένη από ποτέ.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι εγκλωβισμένη σε μια εσωστρέφεια και παίζει με τις λέξεις, παίζοντας ένα «θέατρο του παράλογου» αναφορικά με το «πού θα συναντήσει την τρόικα που μετονόμασε σε θεσμούς».

Ο χρόνος περνάει, η πραγματική οικονομία υποφέρει, οι τράπεζες είναι «στεγνές», οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι απογοητευμένοι και απελπισμένοι και γι’ αυτά δεν μιλάει κανείς», τόνισε.

Επίθεση σε Γ. Κατρούγκαλο για προσλήψεις και μονιμοποιήσεις

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε ο Κ. Μητσοτάκης  και στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο με αφορμή τις εξαγγελίες του για τη Δημόσια Διοίκηση, σημειώνοντας ότι προανήγγειλε «ένα πλήρες ξήλωμα της προσπάθειας να συμμαζευτεί το κράτος».

«Όταν συζητάμε για το πώς θα μονιμοποιήσουμε αυτούς που εγώ έψαχνα να δω αν μπήκαν από τις πόρτες και τα παράθυρα δεν αποτελεί μεταρρύθμιση. Και είχα βάσιμες υποψίες ότι μπήκαν και από τις πόρτες και από τα παράθυρα», είπε.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι ο κ. Κατρούγκαλος είναι ο καλύτερος φίλος της ΑΔΕΔΥ. «Όταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ο καλύτερος φίλος των συνδικαλιστών του Δημοσίου, ο οποίος βεβαίως είχε συνάψει προεκλογική συμμαχία μαζί τους, τότε πως περιμένετε να γίνει σοβαρή μεταρρύθμιση στο Δημόσιο;», διερωτήθηκε.