Α. Φλαμπουράρης: “Θρασύς ο κ. Μητσοτάκης” – Ζήτησε αντικατάσταση του Γ. Βαρουφάκη

(upd)Επίθεση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει ο  υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, με αφορμή την κριτική που άσκησε ο πρώην υπ[ουργός και βουλευτής της Ν.Δ στον υπουργό οικονομικών.

“Θράσος: ο κ Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά την αντικατάσταση του Υπουργού κ. Γιάνη Βαρουφάκη… Ποιοι άλλοι το ζητούν; Οι πιο ακραίοι μνημονιακοί κύκλοι της Ευρώπης. Τα συμπεράσματα δικά σας”, ανέφερε στη γραπτή του δήλωση ο κ. Φλαμπουράρης και διαερωτήθηκε: “Ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει για τις κινήσεις των λογαριασμών στο εξωτερικό του κ Γκίκα Χαρδούβελη.

Γιατί δεν ρωτάει τον κ. Σαμαρά για να μάθει ο ίδιος και να ενημερώσει και τον ελληνικό λαό που υποφέρει;”.

Τέλος, η ΝΔ στηρίζει τη διαπραγμάτευση; Ψηφίζει τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση, την πρώτη κατοικία και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές; Ας απαντήσουν με σαφήνεια”.

Κυρ. Μητσοτάκης: Επικίνδυνος για τη χώρα ο Γ. Βαρουφάκης – Να αντικατασταθεί

Την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι επικίνδυνος για τη χώρα κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του προκαλεί προβλήματα.

Με στιλιστικές αναζητήσεις, και ατελείωτες συνεντεύξεις δεν γίνεται υπερήφανη διαπραγμάτευση» τόνισε σε δηλώσεις του στο Μega ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να τον αντικαταστήσει.

«Η Ελλάδα είναι απελπιστικά απομονωμένη, είναι μόνη της.

Είναι από ασαφείς μέχρι γελοίες οι προτάσεις του, προκαλεί γέλιο όταν λέμε να καλωδιώνουμε τουρίστες για να παρακολουθούμε τη φοροδιαφυγή» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος πρόσθεσε πως «είναι ασταμάτητος, είναι ασυγκράτητος δεν ξέρει τι λέει».

«Η χώρα οδηγείται σε ύφεση, τα έσοδα είναι σε τραγική υστέρηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφέροντας: «Βαρουφάκης, Κατσέλη, Κοτζιάς, Παναρίτη ήταν σύμβουλοι του Παπανδρέου και τώρα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Γνώριζε ο Σαμαράς όταν διόριζε τον Χαρδούβελη ότι είχε βγάλει λεφτά στο εξωτερικό;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε, επίσης, στο δημοσίευμα της Realnews για την εισαγγελική έρευνα που αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

«Υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και να δοθούν κάποιες απαντήσεις. Καταρχάς το να βγάλει κάποιος λεφτά στο εξωτερικό δεν είναι επί της αρχής παράνομο υπό την προϋπόθεση ότι δικαιολογούνται τα εισοδήματα.

Δημιουργείται όμως πάντα ένα ζήτημα ηθικής τάξης και το βασικό ερώτημα, το οποίο εγώ θα είχα, είναι αν ο πρωθυπουργός γνώριζε τη στιγμή που έδωσε το χαρτοφυλάκιο στον κ. Χαρδούβελη ότι είχε βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Διότι αυτό δημιουργεί, όπως καταλαβαίνετε, για τον υπουργό Οικονομικών ένα ζήτημα», είπε.