Τι κάνει το FBI στην …Λάρισα;

Στην Λάρισα βρέθηκαν για πρώτη φορά αστυνομικοί του FBI προκειμένου να εκπαιδεύσουν αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας σε σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Η παρουσία τους στην Λάρισα, προέκυψε κατόπιν πρωτοβουλίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, η ηγεσία της οποίας είχε υποβάλει σχετικό αίτημα κατά την επίσκεψη του αμερικανού πρέσβη προ καιρού στην Λάρισα.

Η εκπαίδευση έγινε, σε 25 αξιωματικούς αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσσαλίας, στο μέγαρο της ΕΛΑΣ, από δύο στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας.

Στους αξιωματικούς αναλύθηκαν σύγχρονες τεχνικές και μέσα που χρησιμοποιεί το FBI και δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στην αποκάλυψη και εξιχνίαση σοβαρών εγκληματικών πράξεων, καθώς και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα Ειδική αναφορά έγινε επίσης στο διαδίκτυο, όπως επί παραδείγματι η αναφορά σε περιστατικό κατά το οποίο αποτράπηκε μία αυτοκτονία στις ΗΠΑ μέσω της ΕΛΑΣ που εντόπισε σχετική συζήτηση στο διαδίκτυο. Ενώ συζητήθηκαν και περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων σε πλοία που πλέουν σε διεθνή ύδατα και ο τρόπος αντιμετώπισης τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ