Παραίτηση βόμβα του Ανδρέα Ηλιάδη από την Τράπεζα Κύπρου

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και από το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Σε επιστολή προς τον προεδρεύοντα του Δ.Σ. Αντρέα Αρτέμη, ο κ. Ηλιάδης αναφέρει ότι «μετά από 33 χρόνια που υπηρετώ πιστά την Τρ. Κύπρου, ήλθε η στιγμή σήμερα, να σας γνωστοποιήσω την οριστική μου απόφαση να αποχωρήσω από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και από τη θέση μου ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου».

«Στην πολύχρονη πορεία μου οι θέσεις που μου εμπιστευτήκατε δεν υπήρξαν ποτέ για μένα ευκαιρία για προνόμια και προβολή, αλλά μεγάλη ευθύνη που υπηρέτησα με σκληρή δουλειά, επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια και μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη της τράπεζας και το καλό του τόπου», αναφέρει στην επιστολή ο κ. Ηλιάδης.

«Οι προκλήσεις που βιώνουμε σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτούν τη συστράτευση όλων μέσα και έξω από την τράπεζα για να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε», σημειώνει και προσθέτει: «Επειδή όσα συμβαίνουν γύρω μας αποδεικνύουν ότι η συστράτευση αυτή δεν υπάρχει, μετά από σοβαρό προβληματισμό, έλαβα την πιο πάνω απόφαση κρίνοντας ότι με τις συνθήκες αυτές δεν μου επιτρέπεται πλέον να εκτελέσω όπως αρμόζει τα καθήκοντά μου.

 

Σε μια παγκοσμιοποιημένη ασταθή οικονομία όπου τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, δεν θα ελάμβανα μια τέτοια απόφαση εάν δεν ήμουν σίγουρος ότι η Τράπεζα Κύπρου διαθέτει ικανότατα στελέχη που θα συνεχίσουν την απρόσκοπτη πορεία της».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, θα συνέλθει την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 για να συζητήσει τα διάφορα απορρέοντα θέματα, μεταξύ αυτών το ζήτημα της διαδοχής μετά την αποχώρηση του κ. Ανδρέα Ηλιάδη.