>Βενιζέλος: Η 6η δόση είναι εξασφαλισμένη

>

Την ανάγκη να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα μπορεί και θέλει να βγει από την κρίση, επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει πως πολλά από τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα είναι πολλά και δύσκολα, ξεκαθαρίζει όμως πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση λαμβάνει τόσο δύσκολες αποφάσεις και ο ελληνικός λαός επωμίζεται τόσο μεγάλες ευθύνες, η έκτη δόση είναι εξασφαλισμένη. Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα δηλώνει έτοιμος να αποδεχθεί την ταπείνωση και προφανώς το πολιτικό κόστος αρκεί να σωθεί η χώρα.

“Προσωπικά οφείλω να δεχτώ ταπεινώσεις, αν αυτές ωφελούν τη χώρα. Σημασία έχει η χώρα μου να μην ταπεινώνεται” τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ εξαπολύει επίθεση και στον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο κατηγορεί για λαϊικισμό, καλώντας τον να απαντήσει αν είναι υπέρ της δημοσιονομικής διάσωσης και της φορολογικής δικαιοσύνης ή αν ενθαρρύνει τη μάχη οπισθοφυλακής που δίνουν οι δυνάμεις της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

Εμφανίζεται μάλιστα έτοιμος να δώσει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής χρησιμοποιώντας ως όπλα το καθολικό πόθεν έσχες και το ηλεκτρονικό χρήμα.

Οσον αφορά την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως διαμορφώνεται ένα σχήμα που βασίζεται σε διαφανή, αντικειμενικά και απροσωποποιημένα κριτήρια.