
Νέα υποχώρηση στη συνεδρίαση της Παρασκευής για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και η πολιτική αναταραχή στη Γαλλία περιόρισαν την αισιοδοξία που είχαν δημιουργήσει τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,31%, κλείνοντας στις 635,77 μονάδες. Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι αμυντικές μετοχές, με τον δείκτη στο -3,8% αλλά και ο δείκτης πολυτελών ειδών που υποχώρησε κατά 3,6%. Η μετοχή της Kering έχασε 16,6%, μετά την ανακοίνωση πτώσης των πωλήσεων της Gucci.
Ο DAX υποχώρησε κατά 0,75%, ο CAC 40 έχασε 0,36%, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,75%. Αντίθετα, ο ιταλικός MIB κέρδισε 0,36% και στην Ισπανία, ο IBEX ενισχύθηκε κατά 0,40%.




