Συνεχίζονται οι μάχες με τις φλόγες στα Βίλια – Δεν απειλούνται άμεσα οι οικισμοί

Συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων στο νότιο κυρίως τμήμα της ευρύτερης περιοχής των Βιλίων για τον περιορισμό της μεγάλης φωτιάς που καίει ανεξέλεγκτα για τέταρτη μέρα.

Βίλια: Παναγία μου να βρέξει! Καίγεται ότι απέμεινε – Απομακρύνθηκαν ξημερώματα κάτοικοι 5 οικισμών

Οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν, έστειλαν τις φλόγες νωρίτερα να περάσουν περιμετρικά των οικισμών Οινόη και Πανόραμα, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, κατευθύνεται προς το Πεδίο Βολής στο Κανδήλι Μεγάρων, όπου έχει φτάσει περίπου στα 5-6 χιλιόμετρα, καθώς και σε άλλους οικισμούς, όπως το Καραούλι και η Αγία Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άμεση απειλή για το κατοικημένο κομμάτι. Όπως ανέφεραν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, στην περιοχή αυτή αρχίζει μια βραχώδης έκταση χωρίς βλάστηση και εκτιμούν ότι η φωτιά θα σταματήσει εκεί.

Επίσης, βοηθάει το γεγονός ότι στο σημείο αυτό πνέουν ασθενείς άνεμοι (2 μποφόρ στα Μέγαρα), ενώ στο υπόλοιπο κομμάτι, πιο βόρεια προς την Οινόη, έχει κατά διαστήματα ριπές 4 έως 6 μποφόρ.
Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως η πυρκαγιά στο πέρασμα της από χθες το βράδυ, έκαψε σπίτια και αποθήκες, που ήταν σε απόσταση από τους οικισμούς και μέσα στο δάσος, στο τόξο Οινόη, Καραούλι, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Πανόραμα (πρώην ΤΙΤΑΝ).

Οι εναέριες δυνάμεις εναλλάσσονται διαρκώς, σε άμεση συνάρτηση με τις ανάγκες των αεροσκαφών και ελικοπτέρων για συντήρηση και ανεφοδιαμό. Έτσι, την τελευταία ώρα επιχειρούσαν 13 ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200.

Λόγω της πυρκαγιάς, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους: Στην επαρχιακή οδό Αλεποχωριου- Ψάθας- Βιλίων από την Ψάθα προς Πόρτο Γερμενό- Βίλια, στην λεωφόρο Κατανδρομών από το ύψος της οδού Νέας Ζωής στα Μέγαρα στο ρεύμα προς όρος Πατέρας, και στην Λ. Κατανδρομών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Μεγάρων στο ρεύμα προς το όρος Πατέρας.